Instituut van der Meer

Reanimatiecursus Harderwijk

Home > Reanimatiecursus Harderwijk

Wilt u graag een reanimatiecursus volgen in Harderwijk of omgeving? Dat kan bij Instituut van der Meer. Tijdens onze reanimatiecursus leert u personen te reanimeren waarbij een plotselinge hartstilstand optreed. Instituut van der Meer zorgt er met een reanimatiecursus voor dat uw medewerkers goed zijn voorbereid op deze ongevallen.

Wekelijks zijn er zo’n 300 Nederlanders die een hartstilstand krijgen. Jaarlijks gaat het dus om ongeveer 15.000 tot 16.000 slachtoffers. Bij de meeste slachtoffers gebeurt het in of rond het huis. Bovendien is het ook mogelijk dat een verslikking of verstikking ervoor zorgt dat de ademhaling stopt. Als het hart eenmaal vier tot zeven minuten stilstaat is het moeilijk om het nog weer op gang te krijgen. Bovendien treedt er mogelijk hersenschade op. Hersenen kunnen maximaal zes minuten zonder zuurstof, daarom is het belangrijk dat u weet hoe u in deze situatie zo snel mogelijk handelt. In veel gevallen kan een onmiddellijke reanimatie levens redden.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Tijdens de reanimatiecursus in Harderwijk leert u als eerste hoe u een hartstilstand herkent. Vervolgens leert u hoe u moet reanimeren als een hartstilstand optreedt. Wij laten zioen hoe u een handmatige cardiopulmonale reanimatie uitvoert (borstcompressie en mond-op-mondbeademing) en hoe u een AED moet bedienen en aansluit.

Reanimatiecursus Harderwijk

Herhalingslessen reanimatie

Nadat u uw diploma van de reanimatiecursus in Harderwijk behaald, blijft deze een jaar geldig. Instituut van der Meer biedt herhalingslessen aan, waarmee u uw diploma kunt verlengen. Een herhalingsles voor een reanimatiecursus in Harderwijk of omgeving duurt ongeveer 2 uur. Hierdoor kunt u effectief blijven reageren in noodsituaties.

Voor wie is de reanimatiecursus in Harderwijk of omgeving bedoeld?

Iedereen boven de 14 jaar oud kan reanimeren. Het is wel belangrijk om voldoende uithoudingsvermogen te hebben, want reanimeren is vrij intensief. Het is ook mogelijk om een reanimatiecursus in Harderwijk te boeken voor uw medewerkers bij u op locatie. De reanimatiecursussen van Instituut van der Meer worden op diverse locaties en in-company gegeven. De reanimatiecursus is circa 4 uur, inclusief examen.

Diploma reanimatiecursus

Het diploma van uw reanimatiecursus is 1 jaar geldig. U kunt herhalingslessen volgen om het diploma 1 jaar te verlengen.

Onze diensten

Het is naast een reanimatiecursus in Harderwijk ook mogelijk om bij Instituut van der Meer andere cursussen te volgen, zoals: bedrijfshulpverlening, workshop EHBO en eerste hulp aan kinderen. Bent u benieuwd naar onze prijzen of heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon1

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.