Instituut van der Meer

Reanimatiecursus

Home > Opleidingen > Reanimatiecursus
Reanimatiecursus

Reanimatiecursus inclusief AED

Wist u dat wekelijks 300 Nederlanders een hartstilstand krijgen? Op jaarbasis gaat het dus om circa 15.000 tot 16.000 slachtoffers. De meeste slachtoffers vallen in of rond het huis. Bovendien kan een verslikking of verstikking er ook voor zorgen dat de ademhaling stopt. Na vier tot zeven minuten is het moeilijk om het hart nog weer op gang te brengen. Ook bestaat de mogelijkheid dat er hersenschade optreedt. De hersenen kunnen namelijk maximaal zes minuten zonder zuurstof. Daarom is het essentieel dat u weet hoe u zo snel mogelijk correct handelt. In veel gevallen kan onmiddellijke reanimatie levens redden.

Weet u hoe u moet handelen als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt? Hoe meer mensen een reanimatiecursus volgen, hoe groter de kans is dat ze slachtoffers kunnen helpen om een hartstilstand te overleven.Door een snelle adequate actie met cardiopulmonale reanimatie of het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) kunt u een groot verschil maken voor iemand met een hartstilstand. Met een AED kan defibrillatie snel worden uitgevoerd, waardoor de overlevingskans groter wordt.

Hoe moet u handelen bij deze situatie?

Weet u hoe u moet handelen als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt? Hoe meer mensen een reanimatiecursus volgen, hoe groter de kans is dat ze slachtoffers kunnen helpen om een hartstilstand te overleven. Door een snelle adequate actie met cardiopulmonale reanimatie of het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) kunt u een groot verschil maken voor iemand met een hartstilstand. Met een AED kan defibrillatie snel worden uitgevoerd, waardoor de overlevingskans groter wordt.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Tijdens deze cursus leert u allereerst wat een hartstilstand is en hoe u deze kunt herkennen. Vervolgens leert u slachtoffers waarbij een hartstilstand optreedt te reanimeren. We laten zien hoe u een handmatige cardiopulmonale reanimatie uitvoert (borstcompressie en mond-op-mondbeademing), hoe u een AED aansluit en hoe u deze bedient.

Herhalingslessen reanimatie

Om het diploma van de reanimatiecursus geldig te houden, bieden wij herhalingslessen. In deze lessen besteden we opnieuw aandacht aan  alle vaardigheden. Op deze manier kunt u effectief reageren in noodsituaties.

Voor wie is de reanimatiecursus bedoeld?

In feite kan iedereen ouder dan 14 jaar leren reanimeren. Reanimeren is vrij intensief, dus het is erg belangrijk om voldoende uithoudingsvermogen te hebben. Wilt u een reanimatiecursus voor uw werknemers boeken bij u op locatie? Dat is ook mogelijk! Onze reanimatiecursussen worden op locatie en in-company gegeven.

Diploma reanimatie

Als u de reanimatiecursus met succes heeft volbracht is uw diploma 1 jaar geldig. Volg herhalingslessen om het diploma met 1 jaar te verlengen.

Onze diensten

Bij Instituut van der Meer kunt u onder andere ook terecht voor de cursus eerste hulp aan kinderen. Heeft u nog vragen over onze reanimatiecursus? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graat te woord.

Prijzen exclusief BTW

  • Reanimatie inclusief AED €35,-
  • Herhalingsles Reanimatie inclusief AED €20,-
Schrijf u nu in

Opleidingsagenda

Wilt u weten wanneer u deze opleiding kunt volgen?

Bekijk Opleidingsagenda

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon3

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.