Eerste hulp aan kinderen (EHBO kinderen)

Instituut van der Meer is opgericht in 2001. Sinds onze oprichting bieden wij opleidingen en cursussen aan omtrent EHBO. Bij ons kunt u de cursus Eerste Hulp aan kinderen, bedrijfshulpverlening (BHV), reanimatie en basis Eerste Hulp volgen. Een aantal redenen om een cursus of opleiding bij ons te volgen zijn:

  • • Instituut van der Meer is een erkend opleidingsinstituut;
  • • Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV;
  • • Bij ons instituut kunt u officieel erkende diploma’s en certificaten behalen.

Eerste Hulp aan kinderen – 0 tot 1 jaar

Bij de cursus Eerste Hulp aan kinderen wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende leeftijdsgroepen: zuigelingen van 0 tot 1 jaar en kinderen van 1 tot de pubertijd. Tijdens de cursus leert u hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en bij plaatselijk letsel.

De duur van de cursus Eerste Hulp aan kinderen is 8 uur, inclusief examen. Wanneer u al een geldig basisdiploma Eerste Hulp heeft, is de duur van de cursus 4 uur plus aantekening op uw diploma. Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van het Oranje Kruis.

Cursus Eerste hulp aan kinderen Apeldoorn

Eerste Hulp aan kinderen – 1 tot de pubertijd

Wanneer we het hebben over de leeftijdsgroep 1 tot de pubertijd leren wij u de basis van eerste hulp. Bij de opleiding Basis Eerste Hulp leren wij u noodzakelijke hulp te verlenen, verband aan te leggen en het behandelen van overige letsels en kleine ongevallen.

De duur van de opleiding is 24 uur, inclusief examen. De opleiding wordt in blokken of dagdelen gegeven. Na het behalen van het diploma is het nog 1 jaar geldig, daarna moet u het verlengen. Om dat te kunnen doen, dient u op het moment van verlenging in staat te zijn tot het verlenen van eerste hulp. Wij raden aan om herhalingslessen te volgen om uw kennis en vaardigheden op peil te houden.

Contact eerste hulp aan kinderen

Als u nog vragen heeft over de cursus Eerste Hulp aan kinderen of de opleiding Basis Eerste Hulp, neem dan gerust contact met ons op. Onze opleidingen vinden hoofdzakelijk plaats op de leslocatie in Apeldoorn. Het is ook mogelijk om een cursus bij u op locatie te geven. In het geval van een BHV-opleiding is het mogelijk om de opleiding aan te passen op uw specifieke bedrijfslocatie. U kunt hier de data vinden waarop wij lessen geven. Staat uw datum er niet tussen? Neem dan contact op en wij gaan met u in overleg.