Wilt u een EHBO cursus volgen in Zwolle of omgeving? Van der Meer Instituut is gevestigd in Apeldoorn en verzorgt zowel EHBO- als BHV-cursussen. Onze vakkundige instructeurs helpen u graag bij het behalen van een EHBO-diploma. U ontvangt het diploma inclusief het examen binnen 24 uur. In onze EHBO cursus in Zwolle maakt u onder andere kennis met hoe u moet handelen bij kleine ongevallen, het gebruik van verbandmiddelen en hoe u lichte verwondingen moet behandelen. Voor een EHBO cursus bent u bij Van der Meer Instituut aan het juiste adres.

EHBO cursus Zwolle

Waarom een EHBO cursus volgen in Zwolle?

U kunt bij een ongeval passende en correcte hulp bieden, hierdoor kunnen de gevolgen van letselschade sterk verminderd worden. Door een EHBO cursus te volgen, kunt u slachtoffers van ongevallen echt helpen en ervoor zorgen dat de gevolgen van de verwondingen minder ernstig zijn.

Bij onze EHBO cursus in Zwolle leert u ook hoe u een AED kunt toepassen. Een AED is een automatische externe defibrillator, een draagbaar apparaat dat bij hartstilstand het hartritme kan herstellen. Dit wordt gedaan door een elektrische schok. Het overlevingspercentage van mensen met een hartstilstand is ongeveer 10% tot 20%. Met de juiste kennis kunt u de overlevingskans van de patiënten met een hartstilstand verdubbelen. Met voldoende kennis heeft u al veel werk verricht voordat de patiënt naar het ziekenhuis komt. In de EHBO cursus wordt u begeleid tijdens het voorbereidingsproces vóór de ziekenhuisopname. U leert zelfs hoe u patiënten naar het ziekenhuis moet vervoeren, hierdoor kunt u de personen in nood en zorgverleners goed helpen.

Behandelthema’s EHBO cursus Zwolle

Bij onze EHBO cursus in Zwolle is er een vaste procedure met terugkerende onderdelen. Met de juiste kennis kunt u in een crisissituatie de juiste hulp aanbieden. In onze cursus behandelen we de volgende competenties:

  • Menselijk lichaam
  • Cardiopulmonale reanimatie
  • Het gebruik van een AED
  • Elektriciteitsletsel
  • Temperatuurletsel
  • Vergiftiging
  • Aanbrengen van verband en hulpmiddelen
  • Bloedingen, shock en klein letsel
  • Stoornissen in bloedsomloop, bewustzijn of ademhaling

Alle bovenstaande onderwerpen leert u in onze cursus. Het maximaal aantal lesuren is 24 uur, inclusief het behalen van uw EHBO diploma.

Contact

Heeft u nog vragen over onze EHBO cursus in Zwolle? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Naast een standaard EHBO cursus kunt u bij Instituut van der Meer ook terecht voor een workshop EHBO, bedrijfshulpverlening en eerste hulp aan kinderen. Wij helpen u graag verder op het gebied van EHBO cursussen.