Als het gaat om hulpverlening zijn er eigenlijk twee bekende cursussen: EHBO en BHV. Bij Instituut van der Meer geven wij deze cursussen en eventuele herhalingslessen. Naast de volledige cursus raden wij herhalingslessen aan om helemaal up-to-date blijven en uw diploma te kunnen verlengen.

Wat is een EHBO cursus?

Tijdens een EHBO cursus ligt de focus van de hulpverlening op lichamelijk letsel. Zodra er een ongeluk is gebeurd of een lichamelijk letsel is ontstaan is het van belang snel te handelen. In een EHBO cursus leert u handelingen om te kunnen verrichten bij een ongeval in afwachting op professionele hulpdiensten.

Professionele hulpverleners bieden meer hulp dan een eerste hulpverlener, maar de hulp van een eerste hulpverlener is zeer belangrijk en moet niet onderschat worden. Om de ernst van een letsel zo veel mogelijk te beperken is hulp van goede kwaliteit bepalend. Na het behalen van het examen ontvangt u een diploma dat één jaar geldig is, voor verlenging zijn herhalingslessen vereist. Bij een EHBO cursus zijn verschillende soorten diploma’s: het Oranje Kruis, het Rode Kruis en First Aid International. Daarnaast is het ook mogelijk om een EHBO cursus te volgen met de focus op eerste hulp aan kinderen.

Wat is een BHV cursus?

Een BHV cursus is ervoor om de bedrijfshulpverleners op te leiden om lestel en schade zo veel mogelijk te voorkomen en beperkten. Tijdens de cursus leert u het bestrijden van een beginnende brand, het evacueren van personen en het verlenen van eerste hulp. Het zijn handelingen die worden uitgevoerd in geval van incidenten binnen het bedrijf, incidenten die de gezondheid van uw werknemers bedreigen. De cursus bestaat uit twee verschillende delen: eerste hulp en brandbestrijding & ontruiming. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt u een diploma dat één jaar geldig is. Om het diploma te verlengen zijn, net als bij een EHBO diploma, herhalingslessen nodig.

Opleidingsinstituut Apeldoorn

Instituut van der Meer

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

Een EHBO cursus en een BHV cursus lijken misschien op het eerste gezicht erg op elkaar, toch is er een aantal belangrijke verschillen. Een bij een BHV cursus komt ook brandbestrijding en pandontruiming aan bod, dit is geen onderdeel van een EHBO cursus. Daarbij heeft een EHBO’er wel meer kennis van het verlenen van eerste hulp dan een BHV’er. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een slachtoffer over een korte afstand vervoeren en het verzorgen van verwondingen.

Wat kost een EHBO of een BHV cursus?

Bij Instituut van der Meer bieden wij verschillende type cursussen aan; van een 1-daagse workshop tot een basiscursus eerste hulp aan kinderen. De kosten van de cursussen variëren. Zo kost een basiscursus Eerste Hulp met diploma van het Oranje Kruis €300,00, de herhalingslessen bedragen €75,00. De prijs van een  basisdiploma Bedrijfshulpverlening is €250,00 en net als bij Eerste Hulp zijn de herhalingslessen €75,00. Wilt u precies weten wat uw cursus kost? Neem dan contact met ons op.