EHBO-cursus Barneveld

Heeft u behoefte aan het volgen van een EHBO-cursus in de buurt van Barneveld? Dan helpt Instituut van der Meer u graag met het behalen van uw diploma. Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 lesuren (inclusief een examen) alles in huis heeft om de eerste hul bij een ongeval te verzorgen. U leert onder andere verband aan te brengen, kleine ongevallen en ander klein letsel te behandelen. Ook het vervoer van het slachtoffer komt aan bod. Bent u benieuwd naar de training? Wij stellen graag u graag aan onze behandelpunten voor.

Belang EHBO-cursus Barneveld

Zodra er een ongeval plaats vindt, kunnen de gevolgen van letsel drastisch verminderd worden door adequaat in te grijpen. Een EHBO-cursus in Barneveld leert u hoe u te werk moet gaan met een AED als iemand een hartstilstand oploopt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een hartstilstand 10 à 20 procent kans hebben om te overleven. Door snel in te grijpen wordt de overlevingskans van diegene verdubbeld. Overigens is een patiënt met letsel niet direct bij een ziekenhuis. Voordat hij of zij daar aankomt, moet er in eerste instantie eerste hulp worden verleend en moet deze patiënt vervolgens vervoerd worden. Ook dit komt aan bod tijdens de cursus. Zo weet u adequaat te handelen in een crisissituatie.

Ehbo Cursus Barneveld

Programma EHBO-cursus Barneveld

Tijdens onze EHBO-cursus in Barneveld worden vaste onderdelen behandeld, zodat u goed kunt handelen in eventuele crisissituaties. Bent u benieuwd welke onderdelen er aan bod komen? We hebben er een aantal voor u op een rij gezet:

  • Het menselijk lichaam;
  • Reanimatie en het gebruik van de AED;
  • Temperatuurletsels;
  • Stoornissen in de bloedsomloop, bewustzijn of ademhaling;
  • Vergiftiging;
  • Aanbrengen van verband en andere hulpmiddelen.

In de cursus die maximaal 24 uur zal duren, worden bovenstaande onderdelen behandeld in verschillende dagdelen. Deze tijd is inclusief een afsluitend examen voor het diploma.

Maak kennis met Instituut van der Meer

Wilt u zich inschrijven voor een EHBO-cursus in Barneveld? Of heeft u vragen omtrent de cursus of het kostenplaatje ervan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hanteren vaste prijzen. De basiscursus van het Oranje Kruis kost €300,-. Van het Rode Kruis en First Aid International bedragen €250,-. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat uw behaalde diploma een jaar geldig blijft. Eventuele verlening houdt verband met competenties. Op basis hiervan kunt u aanvullende lessen volgen. Deze bieden wij uiteraard ook aan en bedragen €75,- per les.