Bent u op zoek naar een plek waar u een EHBO cursus kunt volgen in Harderwijk of omgeving? Kom dan gerust langs bij Instituut Van der Meer. We zijn gevestigd in Apeldoorn en verzorgen zowel EHBO- als BHV- cursussen. Onze gespecialiseerde instructeurs helpen u graag met het behalen van uw EHBO-diploma. Al binnen 24 uur kunt u uw diploma ontvangen. Bij onze EHBO cursus in Harderwijk maakt u onder andere kennis met hoe u moet handelen bij kleine ongevallen, het gebruik van verbandmiddelen en hoe u lichte verwoningen moet behandelen. Wilt u graag een EHBO-diploma behalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

EHBO cursus Harderwijk

Waarom een EHBO cursus volgen in Harderwijk?

Als u een EHBO-diploma heeft behaald, kunt u de slachtoffers van ongevallen helpen en ervoor zorgen dat de gevolgen van de verwondingen worden verminderd. Tijdens onze EHBO cursus in Harderwijk leert u ook hoe u een AED kunt toepassen, maar wat is een AED precies? AED staat voor automatische externe defibrillator. Dit is een draagbaar apparaat dat bij een hartstilstand het hartritme kan herstellen. Dit wordt gedaan door een elektrische schok. Het gemiddelde overlevingspercentage van mensen met een hartstilstand is ongeveer 10 tot 20 procent, maar met de juiste kennis kunt u de overlevingskans van de patiënten met een hartstilstand verdubbelen naar 20 tot 40 procent. Na het behalen van uw EHBO-diploma heeft u genoeg kennis, waardoor u al veel werk kunt verrichten voordat de patiënt naar het ziekenhuis gaat.

Tijdens de EHBO cursus wordt u door onze instructeurs begeleid tijdens het voorbereidingsproces voor de ziekenhuisopname. U leert ook hoe u de patiënten naar het ziekenhuis moet vervoeren, hierdoor kunt u de personen in nood en zorgverleners goed helpen.

Behandelthema’s EHBO cursus Harderwijk

Er is een vaste procedure met terugkerende onderdelen bij onze EHBO cursus in Harderwijk. Na onze cursus heeft u de juiste kennis, waardoor u bij een ongeval de juiste hulp kunt aanbieden. Het aantal lesuren is maximaal 24 uur, inclusief het behalen van uw EHBO-diploma. Wij behandelen de volgende competenties in onze cursus:

  • Menselijk lichaam
  • Cardiopulmonale reanimatie
  • Het gebruik van een AED
  • Elektriciteitsletsel
  • Temperatuurletsel
  • Vergiftiging
  • Aanbrengen van verband en hulpmiddelen
  • Bloedingen, shock en klein letsel
  • Stoornissen in bloedsomloop, bewustzijn of ademhaling

Contact

Bent u benieuwd naar onze EHBO cursus in Harderwijk? Naast onze EHBO cursus in Harderwijk kunt u bij ons ook terecht voor een EHBO-workshop, bedrijfshulpverlening en eerste hulp aan kinderen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.