Instituut van der Meer

Reanimatiecursus Zwolle

Home > Reanimatiecursus Zwolle

Reanimatiecursus Zwolle (inclusief AED)

Wist u dat er elke week 300 Nederlanders een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis? Zonder directe behandeling overleeft slechts 5 tot 10% een plotselinge hartstilstand. Ook een ademhalingsstilstand door bijvoorbeeld verstikking, verdrinking of verslikking kan een hartstilstand veroorzaken. Na vier tot zeven minuten is het moeilijk om het hart weer op gang te krijgen. Bovendien is er dan al hersenbeschadiging ontstaan. De hersenen kunnen immers maximaal 6 minuten zonder zuurstof. Het is dus van levensbelang dat u zo snel mogelijk juist weet te handelen. In veel gevallen is onmiddellijk reanimeren levensreddend.

Reanimatiecursus Apeldoorn

Snel en adequaat handelen door middel van reanimeren of het bedienen van een AED kan het verschil maken. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) is het mogelijk om snel te defibrilleren, waardoor de overlevingskans aanzienlijk toeneemt.

Weet u wat u moet doen als iemand uit uw omgeving ineens een hartstilstand krijgt? Hoe meer mensen kunnen reanimeren en defibrilleren met een AED, hoe groter de kans is dat een slachtoffer een hartstilstand kan overleven.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Volg een Reanimatiecursus in Zwolle. Tijdens deze cursus leert u personen te reanimeren waarbij een plotselinge circulatiestilstand van de bloedsomloop (hartstilstand) optreedt. In de cursus komt o.a. aan bod:

  • wat een hartstilstand is en hoe u hem herkent
  • hoe u handmatig kunt reanimeren (borstcompressie en mond-op-mond) en in welk tempo
  • hoe u een AED aansluit en bedient

Cursus Eerste hulp aan kinderen Apeldoorn

Herhalingslessen reanimatie

Om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen, kunt u ook terecht bij ons voor herhalingslessen. Op deze wijze kunt u alle opgedane kennis up-to-date houden. Tijdens deze herhalingsles gaat u nogmaals alle vaardigheden oefenen.

Hoelang duurt de reanimatiecursus?

4 uur inclusief examen.

Duur herhalingsles

2 uur.

Diploma Reanimatie

Als u de reanimatiecursus met succes heeft volbracht is uw diploma 1 jaar geldig. Volg tevens herhalingslessen om het diploma met 1 jaar te verlengen.

Voor wie is een reanimatiecursus?

In feite kan iedereen vanaf 14 jaar leren hoe te reanimeren. Reanimeren is inspannend, daarom is het van belang dat u voldoende uithoudingsvermogen heeft. Reanimatiecursussen worden op locatie of in-company gegeven.

Wat kost een reanimatiecursus?

*Prijzen zijn exclusief BTW
Reanimatie inclusief AED € 35,00
Herhalingsles Reanimatie inclusief AED € 20,00

Kunt u al reanimeren?

Wanneer u al in het bezit bent van het Reanimatie en AED diploma, kunt u zich ook inschrijven als hulpverlener bij onder andere Hartveilig Wonen.

Evenementendienstverlening

Instituut van der Meer in Apeldoorn verzorgt de inrichting en personele bezetting van Eerste Hulpposten bij evenementen en organisaties. Deze bezetting kan uitgebreid worden met medische ondersteuning van artsen, verpleegkundigen en een sportmasseur. Hierdoor kunnen uw deelnemers en bezoekers veilig en zorgeloos aan het evenement deelnemen.

Meer informatie

Meer informatie over Reanimatiecursus in Zwolle?

Neem contact met ons op

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon1

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.