Instituut van der Meer

Reanimatiecursus Zutphen

Home > Reanimatiecursus Zutphen

Reanimatiecursus Zutphen (inclusief AED)

Wist u dat er elke week 300 Nederlandse getroffen worden door een plotselinge hartstilstand? Per jaar gaat het om zo’n 15.000 à 16.000 slachtoffers. Daarnaast vallen in en rond het huis de meeste slachtoffers. Bovendien kan een ademhalingsstilstand veroorzaakt worden door verslikking of verstikking. Na vier tot zeven minuten is het lastig om het hart weer op gang te krijgen. Ook kan er hersenbeschadiging optreden. De hersenen kunnen maximaal 6 minuten zonder zuurstof. Het is dus van levensbelang dat u zo snel mogelijk juist weet te handelen. In veel gevallen is onmiddellijk reanimeren levensreddend.

Reanimatiecursus Apeldoorn

Daarnaast kan snel en adequaat handelen door middel van reanimeren of het bedienen van een AED het verschil maken. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) is het mogelijk om snel te defibrilleren, waardoor de overlevingskans aanzienlijk toeneemt.

Weet u immers wat u moet doen als iemand uit uw nabije omgeving ineens een hartstilstand krijgt? Hoe meer mensen kunnen reanimeren en defibrilleren met een AED, hoe groter de kans is dat een slachtoffer een hartstilstand kan overleven.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Volg een Reanimatiecursus in Zutphen. Tijdens deze cursus leert u personen te reanimeren waarbij een plotselinge circulatiestilstand van de bloedsomloop (hartstilstand) optreedt. In de cursus komt o.a. aan bod:

  • wat een hartstilstand is en hoe u hem herkent
  • hoe u handmatig kunt reanimeren (borstcompressie en mond-op-mond) en in welk tempo
  • hoe u een AED aansluit en bedient

Cursus Eerste hulp aan kinderen Apeldoorn

Herhalingslessen reanimatie

Door herhalingslessen te volgen, blijft uw kennis up-to-date. Tijdens deze herhalingsles gaat u nogmaals alle vaardigheden oefenen. Op deze manier kunt u effectief inspelen op een noodsituatie.

Hoelang duurt de reanimatiecursus?

4 uur inclusief examen.

Duur herhalingsles

2 uur.

Diploma Reanimatie

Als u de reanimatiecursus met succes heeft volbracht is uw diploma 1 jaar geldig. Volg tevens herhalingslessen om het diploma met 1 jaar te verlengen.

Voor wie is een reanimatiecursus?

In feite kan iedereen vanaf 14 jaar leren hoe te reanimeren. Reanimeren is inspannend, daarom is het van belang dat u voldoende uithoudingsvermogen heeft. Reanimatiecursussen worden op locatie of in-company gegeven.

Wat kost een reanimatiecursus?

*Prijzen zijn exclusief BTW
Reanimatie inclusief AED € 35,00
Herhalingsles Reanimatie inclusief AED € 20,00

Kunt u al reanimeren?

Wanneer u al in het bezit bent van het Reanimatie en AED diploma, kunt u zich ook inschrijven als hulpverlener bij onder andere Hartveilig Wonen.

Evenementendienstverlening

Instituut van der Meer in Apeldoorn verzorgt de inrichting en personele bezetting van Eerste Hulpposten bij evenementen en organisaties. Deze bezetting kan uitgebreid worden met medische ondersteuning van artsen, verpleegkundigen en een sportmasseur. Hierdoor kunnen uw deelnemers en bezoekers veilig en zorgeloos aan het evenement deelnemen.

Meer informatie

Meer informatie over Reanimatiecursus in Deventer?

Neem contact met ons op

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon1

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.