Reanimatiecursus Utrecht

Instituut van der Meer biedt al ruim 15 jaar opleidingen en cursussen aan omtrent EHBO. Bij ons kunt u bijvoorbeeld de cursus Eerste Hulp aan kinderen, bedrijfshulpverlening (BHV) en basis Eerste Hulp volgen. Ook bieden wij een reanimatiecursus aan inclusief AED in de omgeving van Utrecht. Een paar goede redenen om een cursus bij ons te volgen zijn:

  • • Instituut van der Meer is een erkend opleidingsinstituut;
  • • Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV;
  • • Bij ons instituut kunt u officieel erkende diploma’s en certificaten behalen.

Inhoud

U kunt bij ons een reanimatiecursus volgen in de omgeving van Utrecht. Tijdens deze cursus leert u personen te reanimeren waarbij een plotselinge circulatiestilstand van de bloedsomloop, ofwel een hartstilstand optreedt. Het is van levensbelang dat u zo snel mogelijk juist kunt handelen. De hersenen kunnen namelijk maximaal 6 minuten zonder zuurstof. Met de AED (Automatische Externe Defibrillator) kunt u snel defibrilleren. Hierdoor wordt de overlevingskans aanzienlijk groter. Tijdens de reanimatiecursus krijgt u les in beademen, borstcompressie (hartmassage), gebruik van de AED, vrijmaken van de luchtweg en vrijhouden van de luchtweg.

Specificaties reanimatiecursus Utrecht

De duur van de reanimatiecursus in de omgeving van Utrecht is 4 uur. Het examen is hierin meegerekend. Als u de reanimatiecursus met succes heeft afgerond is uw diploma 1 jaar geldig. U kunt herhalingslessen volgen om het diploma met 1 jaar te verlengen. De duur van een herhalingsles is 2 uur. Wanneer u in bezit bent van een reanimatie- en AED-diploma, kunt u zich inschrijven als hulpverlener bij onder andere Hartveilig Wonen.

Reanimatiecursus Utrecht

Andere diensten

Naast de reanimatiecursus in de omgeving van Utrecht, biedt Instituut van der Meer ook andere opleidingen en cursussen aan. U kunt bijvoorbeeld de opleiding Bedrijfshulpverlening volgen. Met deze opleiding leert u adequaat hulp te bieden in geval van een calamiteit, voordat de hulpdiensten arriveren. Ook kunt u bij ons uw EHBO-diploma halen. Bij een opleiding Basis Eerste Hulp leert u de noodzakelijke hulp te verlenen, verband aan te leggen en overige letsels en kleine ongevallen te behandelen.

Contact reanimatiecursus Utrecht 

Heeft u nog vragen over de reanimatiecursus in de omgeving van Utrecht of over één van onze andere opleidingen of cursussen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze opleidingen vinden hoofdzakelijk plaats op onze leslocatie in Apeldoorn. Wij bieden ook de mogelijkheid om de cursus bij u op locatie te geven. U kunt hier de data vinden waarop wij de lessen geven. Wanneer uw datum er niet tussen staat, kunt u contact met ons opnemen. Dan gaan wij graag met u in overleg over de mogelijkheden.