Instituut van der Meer

Reanimatiecursus Deventer

Home > Reanimatiecursus Deventer

Reanimatiecursus Deventer (inclusief AED)

Wist u dat er elk jaar gemiddeld 15.000 Nederlanders slachtoffer zijn van een hartstilstand? Daarbij vallen in en rond het huis de meeste slachtoffers. Ook kan een verstikking of verdrinking een hartstilstand veroorzaken. Zonder adequate behandelwijze overleeft slechts 5 tot 10% een plotselinge hartstilstand. Tussen de vier à zeven minuten is het lastig om het hart weer op gang te krijgen. Bovendien is er dan al hersenbeschadiging ontstaan. De hersenen kunnen namelijk maximaal 6 minuten zonder zuurstof. Het is uiterst van levensbelang dat u zo snel mogelijk en juist weet te handelen. Daarom is in veel gevallen onmiddellijk reanimeren levensreddend.

Reanimatiecursus Apeldoorn

 

Een plotselinge hartstilstand slaat over het algemeen toe zonder voorafgaande waarschuwing of symptomen. Des te meer kan snel en adequaat handelen het verschil maken. Naast het reanimeren kunt u een AED gebruiken. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) is het mogelijk om snel te defibrilleren, waardoor de overlevingskans aanzienlijk toeneemt.

Weet u wat u moet doen als iemand uit uw nabije omgeving plotseling een hartstilstand krijgt? Hoe meer mensen kunnen reanimeren en een AED weten te bedienen, hoe groter ten slotte de kans is dat een slachtoffer een hartstilstand kan overleven.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Volg een Reanimatiecursus in Deventer. Tijdens deze cursus leert u personen te reanimeren waarbij een plotselinge circulatiestilstand van de bloedsomloop (hartstilstand) optreedt. In de cursus komt o.a. aan bod:

  • wat een hartstilstand is en hoe u hem herkent
  • hoe u handmatig kunt reanimeren (borstcompressie en mond-op-mond) en in welk tempo
  • hoe u een AED aansluit en bedient

 

Cursus Eerste hulp aan kinderen Apeldoorn

Herhalingslessen reanimatie

U kunt ook  bij ons terecht voor herhalingslessen. Tijdens een herhalingsles gaat u opnieuw alle vaardigheden oefenen. Door het volgen van een herhalingsles kunt u uw kennis up-to-date houden. Op deze manier kunt u doelmatig inspelen op een noodsituatie.

 

Hoelang duurt de reanimatiecursus?

4 uur inclusief examen.

Duur herhalingsles

2 uur.

Diploma Reanimatie

Als u de reanimatiecursus met succes heeft volbracht is uw diploma 1 jaar geldig. Volg tevens herhalingslessen om het diploma met 1 jaar te verlengen.

Voor wie is een reanimatiecursus?

In feite kan iedereen vanaf 14 jaar leren hoe te reanimeren. Reanimeren is inspannend, daarom is het van belang dat u voldoende uithoudingsvermogen heeft. Reanimatiecursussen worden op locatie of in-company gegeven.

Wat kost een reanimatiecursus?

*Prijzen zijn exclusief BTW
Reanimatie inclusief AED € 35,00
Herhalingsles Reanimatie inclusief AED € 20,00

Kunt u al reanimeren?

Wanneer u al in het bezit bent van het Reanimatie en AED diploma, kunt u zich ook inschrijven als hulpverlener bij onder andere Hartveilig Wonen.

 

Evenementendienstverlening

Instituut van der Meer in Apeldoorn verzorgt de inrichting en personele bezetting van Eerste Hulpposten bij evenementen en organisaties. Deze bezetting kan uitgebreid worden met medische ondersteuning van artsen, verpleegkundigen en een sportmasseur. Hierdoor kunnen uw deelnemers en bezoekers veilig en zorgeloos aan het evenement deelnemen.

Meer informatie

Meer informatie over Reanimatiecursus in Deventer?

Neem contact met ons op

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon1

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.