Instituut van der Meer

Reanimatiecursus Arnhem

Home > Reanimatiecursus Arnhem

Reanimatiecursus Arnhem (inclusief AED)

Wist u dat er elk jaar ongeveer 15.000 Nederlanders slachtoffer zijn van een hartstilstand? Elke week vallen in en rond het huis de meeste slachtoffers. Dat gaat per jaar om zo’n 15.000 à 16.000 slachtoffers. Tevens kan een verstikking of verslikking ook een hartstilstand veroorzaken. Bovendien kunnen de hersenen maximaal 6 minuten zonder zuurstof. Het is dus van levensbelang dat u zo snel mogelijk goed weet te handelen. In de meeste gevallen is direct reanimeren levensreddend.

Reanimatiecursus Arnhem

 

Vaak slaat een plotselinge hartstilstand toe zonder voorafgaande waarschuwing of symptomen. Direct en adequaat handelen door middel van reanimeren of het gebruik van een AED kan het verschil maken. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) is het mogelijk om snel te defibrilleren, waardoor de overlevingskans aanzienlijk toeneemt.

Weet u wat u moet doen als iemand in uw omgeving plotseling een hartstilstand krijgt? Hoe meer mensen kunnen reanimeren en een defibrillator weten te bedienen, hoe groter de kans dat een slachtoffer een hartstilstand kan overleven.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Volg een Reanimatiecursus in Arnhem. Tijdens deze cursus leert u personen te reanimeren waarbij een plotselinge circulatiestilstand van de bloedsomloop (hartstilstand) optreedt. In de cursus komt o.a. aan bod:

wat een hartstilstand is en hoe u hem herkent

hoe u handmatig kunt reanimeren (borstcompressie en mond-op-mond) en in welk tempo

hoe u een AED aansluit en bedient

Reanimatiecursus Arnhem

 

Herhalingslessen reanimatie

U kunt ook terecht bij ons voor herhalingslessen. Tijdens een herhalingsles gaat u opnieuw alle vaardigheden oefenen. Door het volgen van een herhalingsles houdt u uw kennis up-to-date. Op deze manier kunt u effectief inspelen op een noodsituatie.

Hoelang duurt de reanimatiecursus?

4 uur inclusief examen.

Duur herhalingsles

2 uur.

Diploma Reanimatie

Als u de reanimatiecursus met succes heeft volbracht is uw diploma 1 jaar geldig. Volg tevens herhalingslessen om het diploma met 1 jaar te verlengen.

Overige cursussen

Bij Instituut van der Meer kunt u niet alleen een BHV cursus in Arnhem volgen. Ook voor EHBO cursussen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt uw EHBO diploma halen, maar ook een cursus Eerste hulp aan kinderen of een reanimatiecursus volgen. Heeft u weinig tijd? Volg dan de 1-daagse workshop EHBO. Tijdens deze workshop krijgt u tips en tricks om te kunnen handelen bij calamiteiten.

Wat kost een reanimatiecursus?

*Prijzen zijn exclusief BTW
Reanimatie inclusief AED € 35,00
Herhalingsles Reanimatie inclusief AED € 20,00

Kunt u al reanimeren?

Wanneer u al in het bezit bent van het Reanimatie en AED diploma, kunt u zich ook inschrijven als hulpverlener bij onder andere Hartveilig Wonen.

Evenementendienstverlening

Instituut van der Meer in Apeldoorn verzorgt de inrichting en personele bezetting van Eerste Hulpposten bij evenementen en organisaties. Deze bezetting kan uitgebreid worden met medische ondersteuning van artsen, verpleegkundigen en een sportmasseur. Hierdoor kunnen uw deelnemers en bezoekers veilig en zorgeloos aan het evenement deelnemen.

Meer informatie

Meer informatie over Reanimatiecursus in Deventer?

Neem contact met ons op

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon1

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.