Reanimatiecursus Apeldoorn

Jaarlijks krijgen ongeveer 15.000 Nederlanders een harststilstand. De kans dat iemand een hartstilstand overleeft buiten het ziekenhuis is slechts 1 op 4. Dat wil dus zeggen dat elk jaar een kleine 4000 Nederlanders overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand. Om dat aantal te verminderen is het ontzettend belangrijk dat u weet hoe u moet handelen in dit soort situaties. Wij helpen daar graag bij en bieden daarom een reanimatiecursus in Apeldoorn.

Reanimatiecursus Apeldoorn

Hoe ziet de reanimatiecursus in Apeldoorn eruit?

Voordat u iemand kunt reanimeren, moet u wel weten of diegene een harstilstand heeft. Tijdens de reanimatiecursus in Apeldoorn leert u daarom hoe een hartstilstand optreedt en hoe u deze kunt herkennen. Vervolgens leert u hoe u moet handelen in de betreffende situatie. Er bestaan twee manieren om iemand te reanimeren:

Handmatige cardiopulmonale reanimatie. Reanimatie door middel van borstcompressie en mond-op-mondbeademing. We leren u deze op de juiste manier uit te voeren.

Automatische externe defibrillator (AED). Reanimatie door middel van elektrische schokken. We leren u dit apparaat op de juiste manier aan te sluiten en te bedienen.

De reanimatiecursus in Apeldoorn duurt vier uur, inclusief examen. Na succesvolle afsluiting van de cursus ontvangt u een diploma, dat zonder herhalingslessen één jaar geldig blijft. Om adequaat te blijven reageren in noodsituaties kunt u herhalingslessen volgen. Hier besteden we nog eens aandacht aan alle vaardigheden. Op deze manier verlengt u tevens de geldigheid van uw diploma. Het is bij ons ook mogelijk om een reanimatiecursus voor werknemers te organiseren.

Onze andere diensten

BHV (bedrijfshulpverlening). De ABRO-wet verplicht bedrijven te beschikken over BHV-opgeleide werknemers. Deze opleiding bestaat uit twee delen: eerste hulp en brandbestrijding.

Workshop EHBO. Binnen een dag leren wij u alles over hoe te handelen bij ongevallen. Er is geen diploma verbonden aan de workshop.

EHBO-diploma. Deze opleiding geven wij in blokken. U leert noodzakelijke hulp te geven, verband aan te leggen en letsels te behandelen. De opleiding wordt afgesloten met een examen, waarvoor u een diploma kunt ontvangen.

Eerste hulp aan kinderen. Tijdens deze opleiding richten we ons specifiek op het verlenen van de juiste hulp aan kinderen. Daarin onderscheiden we twee leeftijdsgroepen: zuigelingen tot 1 jaar en kinderen van 1 jaar tot de puberteit.

Contact

Wilt u ook levens redden? Meld u dan aan voor de reanimatiecursus in Apeldoorn of een van onze andere diensten. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen of bij ons langskomen in Apeldoorn. Wij helpen u graag!