EHBO-cursus vs BHV-cursus

Overweegt u een opleiding of cursus bij Opleidingsinstituut Van der Meer? Wij kunnen u advies geven over bij welke opleiding u het meest gebaat bent. Als u in de directie van een bedrijf zit of een leidinggevende functie heeft, ligt de BHV-cursus al dichtbij de aard van uw baan. Maar voor iedere werknemer en werkgever is de afweging EHBO-cursus vs BHV-cursus een relevante kwestie. Met een cursus bedrijfshulpverlening verzekert u zichzelf van kennis en kundigheid om hulp te kunnen verlenen op de werkvloer. Ook als u niet werkzaam bent bij een bedrijf, kunt u bij ons Opleidingsinstituut relevante cursussen volgen. Kiest u voor een cursus Eerste Hulp Bij Ongevallen? Na het afronden van deze cursus weet u hoe u op een goede manier handelt in een noodsituatie.

Waarom een cursus bij Van der Meer

Opleidingsinstituut Van der Meer garandeert kwalitatieve cursussen en opleidingen. Onze instructeurs hebben veel ervaring binnen het vakgebied en leggen de basis van uw opleiding. De diploma’s en certificaten die wij uitreiken bij bepaalde opleidingen zijn officieel erkend. Deze worden verstrekt door de aangesloten organisaties. Dit zijn onafhankelijk certificerende organisaties waaronder het Oranje Kruis, het Rode Kruis en First Aid International. Bij Van der Meer bieden we verschillende cursussen aan waaronder de EHBO-cursus vs BHV-cursus. We hebben een gevarieerd aanbod waarbij u handvatten krijgt om te handelen bij calamiteiten.

EHBO-cursus vs BHV-cursus waarom EHBO

Voor welke cursus moet u nu kiezen? Door de verschillen tussen de EHBO-cursus vs BHV-cursus uit te lichten kunt u een keuze maken voor een van de twee of allebei. Bij de EHBO-cursus kunt u in korte tijd kennis opdoen over hoe u moet handelen met eerste hulp bij een ongeval. Bij deze cursussen wordt geen certificaat uitgereikt, maar krijgt u tips en tricks aangereikt om in te zetten in geval van calamiteiten. Deze situaties kunnen zich in alledaagse gebeurtenissen voordoen. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die onwel wordt of iemand die ongelukkig terecht komt na een val. Wat komt er eerst? Moet het slachtoffer gestabiliseerd worden en hoe? Dit alles leert u bij de EHBO-cursus.

EHBO-cursus vs BHV-cursus waarom BHV

Een BHV-cursus is erop gericht de werkplek een veilige omgeving te maken en houden. Het grootste verschil tussen de EHBO-cursus vs BHV-cursus wordt hieruit duidelijk. De cursus bedrijfshulpverlening bestaat uit twee delen, waaronder eerste hulp en daarnaast brandbestrijding en ontruiming. Deze cursus duurt langer dan de EHBO-cursus. Na een dag van in totaal 16 uur inclusief examen, ontvangt u een diploma. Dit diploma is één jaar geldig. Daarna kunt u deze verlengen indien u de herhalingslessen met goed gevolg afrondt.

Contact met Opleidingsinstituut Van der Meer

Heeft u vragen voor ons? Of wilt u de overweging EHBO-cursus vs BHV-cursus nog eens doorspreken? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Het kan zijn dat u al een geldig basisdiploma eerste hulp in uw bezit heeft. Dan is het interessant voor u om alleen het tweede deel Brandbestrijding en Ontruiming te volgen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de mogelijkheden en de opbouw van de bedrijfshulpverlening.

Ehbo Cursus Vs Bhv Cursus