Wilt u een EHBO cursus in Arnhem volgen? Dan helpen de experts van Instituut van der Meer u aan het diploma voor de EHBO cursus. Binnen 24 lesuren inclusief een tentamen weet u alles om eerste hulp uit te voeren. Wij leren u onder andere verband aanbrengen, behandelen van kleine ongevallen en ander klein letsel. Ook het vervoer van slachtoffers met letsel wordt behandeld.

Waarom EHBO cursus in Arnhem volgen?

Een EHBO cursus volgen in Arnhem vinden wij zeer belangrijk. De gevolgen van letsel kunnen drastisch verminderd worden door adequaat ingrijpen. De EHBO cursus in Arnhem brengt u bij hoe u een AED moet aansluiten als iemand een hartstilstand heeft opgelopen. Statistisch hebben mensen met een hartstilstand 10 à 20 procent kans om de hartstilstand te overleven. Door snel ingrijpen met een AED verdubbelt de overlevingskans van diegene. Daarnaast is een patiënt met letsel niet direct bij een ziekenhuis. Voordat de patiënt met letsel bij het ziekenhuis is, moet er in eerste instantie eerste hulp verleend worden en moet deze patiënt vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd worden. Het bieden van eerste hulp en vervoer van patiënten wordt ook behandeld tijdens de EHBO cursus. Op deze manier weet u adequaat te handelen in een crisissituatie.

Behandelpunten EHBO cursus Arnhem

Tijdens onze EHBO cursussen worden vaste onderdelen behandeld, zodat u goed kunt handelen in crisissituaties. Wij hebben voor u de onderdelen van onze EHBO cursus op een rijtje gezet:

  • Het menselijk lichaam;
  • Stoornissen in bloedsomloop, bewustzijn of ademhaling;
  • Reanimatie en het gebruik van een AED;
  • Bloedingen, shock en klein letsel;
  • Temperatuurletsels;
  • Vergiftiging;
  • Elektriciteitsletsel;
  • Aanbrengen van verband en hulpmiddelen.

Bovenstaande onderdelen worden behandeld in dagdelen waarbij de cursus maximaal 24 uur duurt. Deze tijd is inclusief een afsluitend tentamen voor het EHBO diploma.

ehbo cursus arnhem

Kosten en voorwaarden

Voor de EHBO cursus in Arnhem hanteren wij vaste prijzen. De basiscursus Eerste Hulp van het Oranje Kruis is €300,-. De basiscursussen Eerste Hulp van het Rode Kruis en First Aid International bedragen €250,-. Op het moment dat u het diploma hebt behaald, dan is deze een jaar geldig. Verlenging van het diploma gebeurt op basis van competenties. U kunt uw competenties bijhouden en verbeteren door aanvullende EHBO lessen te volgen. Deze lessen bieden wij ook aan en bedragen €75,- per les. De herhalingsles duurt 8 uur per les. U kunt de EHBO cursus bij Instituut van der Meer volgen als u 16 jaar of ouder bent.

Contact

Wilt u zich inschrijven voor een EHBO cursus in Arnhem of heeft u vragen over onze cursus? Dan vernemen wij dat graag. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze experts staan u met alle plezier te woord.