Wilt u een EHBO cursus volgen in Apeldoorn? Bij Instituut van der Meer kunt u officieel erkende diploma’s en certificaten behalen onder begeleiding van ervaren instructeurs. Bij een opleiding Basis Eerste Hulp (voorheen Eenheidsdiploma EHBO) leert u de noodzakelijke hulp te verlenen, verband aanleggen en het behandelen van overige letsels en kleine ongevallen.

Waarom een EHBO cursus in Apeldoorn?

Weet u hoe u moet handelen als er zich een calamiteit voordoet? Wat doet u bijvoorbeeld als iemand een hartstilstand krijgt? Of als u een ongeluk ziet gebeuren in het verkeer? Met onze EHBO cursus in Apeldoorn geven wij u de handvatten om in dit soort situaties op de juiste manier te handelen. Met uw kennis kunt u het verschil maken en misschien zelfs levens redden. Door adequaat te handelen kunnen de gevolgen van letsel drastisch verminderd worden. Als u gelijk ingrijpt met een AED wanneer iemand bijvoorbeeld een hartstilstand krijgt, verdubbelt de overlevingskans. Dit is een van de belangrijke zaken die u leert tijdens de cursus.

Lesstof, duur en kosten EHBO cursus Apeldoorn

Tijdens uw EHBO cursus in Apeldoorn komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het menselijk lichaam
  • Stoornissen in het bewustzijn, ademhaling en bloedsomloop
  • Reanimatie en gebruik van de AED
  • Actieve bloedingen, shock en plaatselijk letsel
  • Warmte en koude letsels
  • Vergiftigingen, elektriciteitsletsels
  • Verband- en hulpmiddelen
  • Kleine ongevallen

De cursus duurt slechts 24 uur, inclusief examen en wordt in blokken of dagdelen gegeven. Na het behalen van uw examen ontvangt u een diploma. Dit diploma heeft een geldigheid van 1 jaar. Om uw diploma te kunnen verlengen, moet u op het moment van verlenging in staat zijn om eerste hulp te verlenen. Het is verstandig om herhalingslessen te volgen. Hiermee houdt u uw kennis en vaardigheden op peil. Die herhalingslessen nemen 8 uur in beslag.

De kosten voor uw EHBO cursus in Apeldoorn bedragen € 300,00 voor een basisdiploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis en € 250,00 voor een basisdiploma Eerste Hulp van het Rode Kruis of First Aid International. Voor een herhalingsles betaalt u € 75,00. Houd er rekening mee dat de minimale leeftijd voor deelname aan de EHBO cursus in Apeldoorn 16 jaar is.

EHBO Cursus Apeldoorn

 

Contact

Wilt u een EHBO cursus volgen bij Instituut van der Meer in Apeldoorn? Bekijk onze opleidingsagenda om te zien wanneer u de cursus kunt volgen. Naast EHBO cursussen kunt u bij ons ook een cursus Eerste hulp aan kinderen of een BHV cursus volgen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om ze te beantwoorden.