Instituut van der Meer

EHBO cursus Apeldoorn

Home > EHBO cursus Apeldoorn

EHBO cursus volgen in Apeldoorn? Behaal uw EHBO diploma bij Instituut van der Meer. EHBO is de afkorting voor 'Eerste Hulp Bij Ongelukken', ook wel bekend als eerste hulp bij ongelukken. Met een EHBO diploma op zak weet u hoe noodzakelijke hulp verleend kan worden bij ongevallen. Bij Instituut van der Meer kunt een EHBO cursus volgen of deelnemen aan een (kortdurende) EHBO workshop. Wij zijn een erkend opleidingsinstituut met ervaren instructeurs. Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

EHBO diploma Apeldoorn

Bij instituut van der Meer kunt u een EHBO cursus in Apeldoorn volgen. Na het volgen van de EHBO cursus in Apeldoorn kunt u een EHBO diploma behalen. Voorheen heette het EHBO diploma ook wel een eenheidsdiploma EHBO. Tijdens deze opleiding Basis Eerste Hulp leert u hoe u de noodzakelijke hulp moet verlenen. Denk hier bijvoorbeeld aan verband aanleggen en het behandelen van overig letsel en kleine ongevallen. De minimale leeftijd voor deelname aan de EHBO cursus is 16 jaar. De duur van de EHBO cursus is 24 uur, inclusief het examen. Het diploma is één jaar geldig. Bij ons is het ook mogelijk om herhalingslessen te volgen. Hiermee wordt de geldigheid van het diploma met een één jaar verlengt. Het volgen van een herhalingsles neemt 8 uur in beslag. De lesstof van de EHBO cursus en herhalingslessen zijn conform de richtlijnen van de aangesloten organisaties.

Reanimatie cursus Apeldoorn

Leren hoe u personen kunt reanimeren waarbij een hartstilstand optreedt? Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u ook een reanimatie cursus volgen. De reanimatiecursus is inclusief AED. Officieel is reanimatie het geheel van handelingen voor herstel van spontane circulatie en/of ademhaling. In sommige situaties kan het van levensbelang zijn dat u zo snel mogelijk weet hoe u moet handelen. De hersenen kunnen namelijk maximaal 6 minuten zonder zuurstof.  De opleidingsduur van de reanimatie cursus is 4 uur, inclusief het examen. Na het behalen van het diploma, is het diploma 1 jaar geldig. De reanimatie cursus is ingericht conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). De NRR is een overlegorgaan van het Rode Kruis, Het Oranje Kruis, de vereniging van Artsen en van de Nederlandse Hartstichting.

Workshop EHBO Apeldoorn

Bij Instituut van der Meer kunt u dus verschillende cursussen en opleidingen in Apeldoorn volgen. Waaronder: bedrijfshulpverlening, eerste hulp aan kinderenreanimatie cursus en een EHBO cursus.  Naast eeen EHBO cursus in Apeldoorn verzorgen wij ook nog een EHBO workshop. Tijdens een 1-daagse workshop doet u in korte tijd kennis op over eerste hulp bij ongevallen. U leert binnen één de tips en tricks bij calamiteiten. Een EHBO workshop van Instituut van der Meer duurt 4 uur. Belangrijk om te weten is dat er voor deze workshop géén erkend diploma bestaat. Bent u benieuwd wat allemaal mogelijk is? Wilt u meer informatie over de workshop? Neem dan contact met ons op.

BHV cursus Apeldoorn

EHBO Cursus in Apeldoorn volgen?

Waarborg samen met Instituut van der Meer veiligheid en welzijn. Organiseert u bijvoorbeeld een evenement? Dan is het belangrijk dat daar een Hulppost aanwezig is. Instituut Van der Meer verzorgt eerste hulpposten bij evenementen. Daarbij regelen wij de inrichting en de personele bezetting van een Hulppost. De opleidingen en cursussen van Instituut van der Meer worden over het algemeen gegeven bij ons locatie in Apeldoorn. Maar het is ook mogelijk om deze op een externe locatie te geven. In de opleidingsagenda vindt u meer informatie over de vooruitgeplande opleidingen. Bij onvoldoende aanmeldingen kunnen cursussen geannuleerd worden. Staat er geen geschikte datum voor u in de opleidingsagenda? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

Waarom opleidingsinstituut van der Meer?

icon1

Erkend opleidingsinstituut

Opleidingsinstituut van der Meer is in 2001 opgericht in Apeldoorn.

icon2

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen het vakgebied van EHBO en BHV.

icon1

Erkende diploma’s & certificaten

Bij Instituut van der Meer in Apeldoorn kunt u officieel erkende diploma's en certificaten behalen.