Zijn er binnen uw organisatie voldoende mensen in staat om adequaat te handelen bij ongevallen? Met een BHV cursus in Deventer kunt u ervoor zorgen dat er voldoende bedrijfshulpverleners zijn die over de juiste kennis en handvatten beschikken. Hiermee kan schade zoveel mogelijk binnen de perken blijven en soms zelfs helemaal voorkomen worden.

Waarom BHV cursus Deventer?

Volgens de ARBO-wet is het voor bedrijven verplicht om over BHV-opgeleide werknemers te beschikken. In geval van een calamiteit moeten zij adequaat kunnen reageren en handelen, voordat de hulpdiensten arriveren. Met het volgen van een BHV cursus in Deventer krijgen uw medewerkers hiervoor alle tools in handen. Ze leren om letsel en schade zoveel mogelijk te voorkomen en ook te beperken. Een BHV cursus is een waardevolle toevoeging, ook als u al een EHBO diploma heeft. Er worden namelijk meer aspecten behandeld dan tijdens een EHBO cursus. Door uw medewerkers een BHV cursus te laten volgen weet u zeker dat er altijd iemand aanwezig is die goed weet te handelen als er incidenten zijn.

BHV cursus Deventer

 

Informatie over BHV cursus Deventer

De BHV cursus van Instituut van der Meer in Deventer bestaat uit 2 delen, namelijk eerste hulp en brandbestrijding en ontruiming. Het deel eerste hulp bestaat uit:

  • Stoornissen in het bewustzijn, de ademhaling en de bloedsomloop;
  • Reanimatie en het gebruik van de AED;
  • Actieve bloedingen, Shock en plaatselijk letsel;
  • Verband en hulpmiddelen;
  • Overige letsels.

Het deel over brandbestrijding en ontruiming bestaat uit:

  • Soorten branden en mogelijke situaties bij brand;
  • Het gebruik van blustoestellen en brandslanghaspels;
  • Ontruimen.

In totaal duurt de cursus 16 uur, inclusief examen. Als u beide delen van de BHV cursus in Deventer met succes afsluit, ontvangt u het diploma bedrijfshulpverlener. Dit diploma heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Daarna kunt u een herhalingsles volgen om het diploma met 1 jaar te verlengen. Heeft u al een Basisdiploma Eerste Hulp? Dan bent u vrijgesteld voor het eerste deel van de cursus. De basiscursus kost € 250,00, een complete herhalingsles kost € 150,00 en een herhalingsles per module € 75,00.

BHV cursus Deventer, brand blussen

Overige cursussen

Bij Instituut van der Meer kunt u niet alleen een BHV cursus in Deventer volgen. Ook voor EHBO cursussen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt uw EHBO diploma halen, maar ook een cursus Eerste hulp aan kinderen of een reanimatiecursus volgen. Heeft u weinig tijd? Volg dan de 1-daagse workshop EHBO. Tijdens deze workshop krijgt u tips en tricks om te kunnen handelen bij calamiteiten.

Contact over BHV cursus Deventer

Wilt u meer weten over het volgen van een BHV cursus in Deventer? Neem dan gerust contact met ons op. In onze opleidingsagenda kunt u het overzicht vinden van de data en tijden waarop de BHV cursussen, maar ook de andere cursussen plaatsvinden.