Zorg dat uw bedrijfshulpverleners over de beste kennis en handvatten beschikken voor goede handeling tijdens incidenten met een BHV cursus in Arnhem. Goed voorbereid zijn en voldoende kennis kunnen schade beperken en soms zelfs voorkomen.

Waarom een BHV training?

Voor bedrijven is het belangrijk om bedrijfshulpverleners te hebben. Deze werknemers weten door de BHV cursus hoe zij moeten handelen in geval van onvoorziene situaties. Met deze cursus worden de cursisten opgeleid om letsel en schade zoveel mogelijk te voorkomen en ook te beperken. Een BHV cursus is een waardevolle toevoeging, er worden namelijk meer aspecten behandeld dan tijdens een EHBO cursus. Ons advies is dan ook om werknemers een BHV-diploma te laten behalen. Hierdoor is er altijd iemand in het bedrijf aanwezig die goed weet te handelen als er incidenten zijn binnen het bedrijf of incidenten die een bedreiging zijn voor de gezondheid van uw werknemers.

Hoe ziet een BHV cursus eruit?

Naast het onderdeel eerste hulp bestaat de opleiding BHV ook uit het onderdeel brandbestrijding & ontruiming. De informatie van het eerste gedeelde van de cursus, eerste hulp, zal overlap hebben met een EHBO cursus. Zo leert u onder andere reanimeren, de reanimatie oefening wordt uitgeoefend op een pop. Het tweede gedeelte van de cursus bestaat uit een nieuw onderdeel brandbestrijding & ontruiming. Bent u al in het bezit van een EHBO-diploma? Dan krijgt u bij een BHV-cursus vrijstelling op het deel: eerste hulp. Om de BHV cursus succesvol af te ronden hoeft u alleen nog maar het onderdeel brandbestrijding & ontruiming te volgen. Let op, na afronding van de cursus moet het diploma ieder jaar verlengd worden. Voor deze verlenging zijn herhalingslessen nodig, ook deze zijn te volgen bij Instituut van der Meer.

Bhv Cursus Arnhem

 

Hulpverlening leren bij Instituut van der Meer

De BHV cursus in Arnhem is slechts een greep uit de cursussen die Instituut van der Meer aanbiedt. U kunt bij ons terecht voor verschillende cursussen op het gebied van hulpverlening, denk hierbij aan eerste hulp aan kinderenreanimatie inclusief AED en basiscursussen eerste hulp. Onze deskundigen delen hun expertise om tijdens iedere opleiding cursisten de juiste handvatten te geven voor praktijksituaties. Zit u krap met tijd? Kies dan voor de 1-daagse workshop EHBO, u krijgt dan tips voor de hulpverlening. Zo weet u basis handelingen toe te passen tijdens ongevallen.

Kosten BHV cursus Arnhem

Bij Instituut van der Meer kost de basiscursus BHV €250,-, daarnaast bieden wij ook herhalingslessen aan. De totale herhalingscursus bedraagt €150,- en per herhalingsmodule brengen wij €75,- in rekening. Voor een totale BHV cursus staat 16 uur gepland, dit is inclusief het examen. De lesuren worden in blokken of dagdelen gegeven. De ontruimingsoefeningen verzorgen wij voor u op maat en vinden bij u op locatie plaats. Heeft u vragen over onze BHV cursus of EHBO cursus? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.