Onze BHV cursus in Apeldoorn biedt bedrijfshulpverleners handige handvatten om goed te handelen bij incidenten. Door over de juiste kennis te beschikken kan schade beperkt worden en soms zelfs voorkomen worden.

Waarom een BHV cursus?

Een BHV cursus leidt de cursisten op om letsel en schade zoveel mogelijk te voorkomen en beperken. Na het volgen van een BHV cursus zijn de bedrijfshulpverleners beter voorbereid op onvoorziene situaties. Zij weten de juiste handelingen uit te voeren mocht er een incident zijn binnen het bedrijf of een incident die de gezondheid van uw werknemers bedreigt. Tijdens een BHV cursus worden meer aspecten behandeld dan bij een EHBO cursus. Voor bedrijven raden wij daarom aan werknemers een BHV-diploma te laten behalen.

De inhoud van een BHV Cursus

De opleiding BHV bestaat uit twee delen: eerste hulp en brandbestrijding & ontruiming. Gedurende het eerste gedeelte worden alle aspecten rondom het verlenen van eerste hulp behandeld. De informatie uit dit gedeelte zal deels overlappen met de informatie uit een EHBO cursus. Het tweede gedeelte van de BHV cursus komt niet aan bod in een EHBO cursus. Tijdens het tweede gedeelte wordt het onderdeel brandbestrijding & ontruiming behandeld. Heeft u al een EHBO-diploma? Dan krijgt u bij een BHV-cursus vrijstelling op het deel: eerste hulp. Om een BHV-diploma te behalen hoeft u dan alleen het gedeelte brandbestrijding & ontruiming succesvol af te ronden. Na het afronden van de cursus moet het diploma ieder jaar verlengd worden. Om het diploma te kunnen verlengen zijn herhalingslessen nodig.

BHV Cursus Apeldoorn

Andere opleidingen Instituut van der Meer

Instituut van der Meer geeft meerdere cursussen op het gebied van hulpverlening. Wij verzorgen onder andere opleidingen voor eerste hulp aan kinderen, reanimatie inclusief AED en basiscursussen eerste hulp. Onze medewerkers beschikken over de juiste expertise om u tijdens iedere opleiding te voorzien van handige handvatten die toe te passen zijn in de praktijk. Heeft u niet veel tijd, maar wilt u toch weten hoe u moet handelen tijdens ongevallen? Wij bieden ook een 1-daagse workshop EHBO aan. Deze dag geven wij u tips voor het verlenen van de eerste hulp bij ongevallen.

Wat kost een BHV cursus in Apeldoorn?

Bij Instituut van der Meer kost de basiscursus BHV €250,-, daarnaast bieden wij ook herhalingslessen aan. De totale herhalingscursus bedraagt €150,- en per herhalingsmodule brengen wij €75,- in rekening. Voor een totale BHV cursus staat 16 uur gepland, dit is inclusief het examen. De lesuren worden in blokken of dagdelen gegeven. De ontruimingsoefeningen verzorgen wij voor u op maat en vinden bij u op locatie plaats. Heeft u vragen over onze BHV cursus of EHBO cursus? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen